Mobila de bucătaie. Ce trebuie să ști atunci când faci corpul pentru cuptorul încorporabil

 by  ; March 13, 2018; in FEATURE / FURNITURE

Proiectarea mobilierului de bucătărie poate părea un proces relativ simplu. Dacă ați fost în situația în care ați ales un mobilier pe comanda mai mult ca sigur ați fost puși în situația de a asculta sfaturile celor la  care ați apelat pentru a executa mobilierul. Probabil ca ați fost părtași la faimoasa schiță de mâna și emoțiile v-au rămas pana in momentul în care ați văzut mobila așezată la locul ei.

De ce nu poate că va trecut prin minte posibilitatea de a face singuri corpurile de mobilier însă indubitabil ați ajuns la concluzia că vă lipsesc o serie de informații legate de modul în care ați putea pune în practică acestă idee.

Primul lucru pe care trebuie sa îl cunoașteți este faptul ca marea majoritatea a meseriașilor care execută mobilier la comandă lucrează cea mai mare parte a corpurilor în sistem externalizat. Există pe piață o multitudine de furnizorii de servicii în domeniul producției de mobilier care asigura aproape toată gama de servicii, meseriașul având de făcut doar asamblarea efectivă.

Astăzi vom vorbi însă despre cum proiectezi și cum realizezi un corp simplu pentru cuptorul încorporat. Excludem ideea că ai putea cumpăra acest corp de-a gata de la unul din magazinele de bricolaj, iar motivul este acela că în magazinele de bricolaj vei găsi, în marea majoritatea a cazurilor doar corpuri executate din pal de 16mm și crede-mă, nu îți dorești un mobilier executat cu un pal de această grosime.

Primul lucru pe care trebuie să îl ști este că producătorii de electrocasnice folosesc în marea lor majoritate dimensiuni standard. Cu toate acestea dacă ști ce tip de cuptor vei folosii poți găsi cotele acestuia pe site-ul producătorului.Ceea ce îți rămâne de făcut este să mergi la un centru care oferă servicii de debitare, sa dai cotele și ei îți vor executa tăierea pal-ului. În general prețul este de aproximativ 20 lei/placa de pal. Chiar dacă nu ai nevoie de o placă întreagă trebuie să ști ce vei plăti toată placa, așa că, ar fii indicat ca din diferența să proiectezi și alte corpuri. O placă de pal are dimensiuni standard, dar pentru ca în timpul manevrării uneori marginile se deteriorează este bine ca dimensiunea totală de referință sa o stabilești scăzând 100 mm din lungime și lățime.Așa cum se poate observa și în imagine corpul pentru cuptorul încorporabil nu are foarte multe elemente, așa ca nu ar trebui să întâmpini dificultăți la montaj.

Un aspect important de care însă nu se pre ține cont, motiv pentru care nici nu am găsit o imagine care să exemplifice corect este faptul ca placa de jos ce desparte sertarul de cuptor trebuie sa fie prevăzută cu o gaura cu un diametru de aproximativ 300 mm care va asigura ventilarea cuptorului. De asemenea adâncimea totala a corpului, însemnând inclusiv fața de sertar este indicat să fie de 600 mm astfel încât să te asiguri că poți efectua în siguranță racordurile în spate și că există suficient spațiu pentru circulația aerului.