Cauți mobilă de bucătarie?! Ce trebuie să ști și să ți cont atunci când proiectezi mobila de bucătarie

 by  ; March 13, 2018; in DESIGN & DECORATE

Fie ca tocmai te-ai mutat într-o locuință nouă, fie ca te-ai decis să aduci un nou aer casei tale printr-o reamenajare, mobilierul rămâne un element indispensabil în fiecare casă. Invariabil necesitatea face ca majoritatea, atunci când încep să facă inventarul mobilierului, primul spațiu la care să se gândească este bucătăria. Fie că vorbim de o bucătărie deschisă către dining, fie că vorbim de o bucătărie poziționată în living așa cum în ultimul timp pentru a eficientiza costurile tot mai mulți dezvoltatori aleg să proiecteze, fie că este aceasta este separată, amenajarea reprezintă o provocare. Mobilierul trebuie sa pună în echilibru un design aromonios care să se incadrreze in tema locuinței, să răspundă nevoilor și tot odată să fie cât mai ergonomică.Toți am trecut prin această etapă și aproape invariabil ne-am dat seama că alegerile care urmează să le facem nu sunt deloc ușoare, varietatea de oferte fiind atât de mare încât uneori, în loc să ne faciliteze alegerea, mai degrabă o face tot mai dificilă.

Cum mobilierul nu îl vom schimba foarte des, devine absolut obligatoriu ca atunci când facem alegerea acestuia să ținem cont măcar de elementele importante care ne vor face viața mai plăcută și mai ușoară.

1. Mobilierul trebuie să se încadreze în tema locuinței.

Deseori alegerea mobilierul pare făcută în grabă și preocupați să ne încadrăm într-un buget cât mai redus. Adevarul este că în realitate de cele mai multe ori lucrurile nu stau deloc așa. Nimeni nu se aruncă la primul corp de mobilier pe care îl vede și nu de puține ori costul nu este deloc neglijabil. Problema reală este defapt alegerea furnizorului. Nu uita că tu ești cel care plătește, prin urmare ai dreptul de a avea așteptări ridicate. Cere furnizorului de mobilă să îți prezinte mai mult decât o schiță desenată  de mână. Orice furnizor profesionist și care se respectă folosește în procesul de proiectare și design soft-uri dedicate producției de mobilier, soft-uri care au posibilitatea de a genera proiectul 3D al mobilierului, inclusiv cu detalii de culoare, fibră și elemente auxiliare precum chiuvetă, mașină de spălat vase, cuptor, plită. Astfel vei putea să faci cea mai potrivită alegere.2. Ai grijă la ergonomia spațiului.

Uneori modul în care este organizat spațiul poate fii o adevărată provocare. Măsoară cu grijă și verifică funcționalitate organizării obiectelor. Nu vrei să constați ulterior că ușa de la cuptor nu se poate deschide complet din cauza unui calorifer care este poziționat în apropiere, la fel cu nu vrei să constați că gradul de deschidere a ușii de la frigider nu permite extracția sertarelor. Asigură-te că proiectantul a ținut cont de modul în care sunt dispuse racordurile de apă și gaze.

3. Nu face economie acolo unde nu trebuie

Uneori tentația de a renunța la diverse poate fii mare aceasta putând aduce o reducere de costuri. Uneori însă neajunsurile pe care le pot cauza aceste renunțării sunt semnificative. Un exemplu este aplicarea cantului pe plăcile de pal. Mulți furnizor preferă să aplice cant doar în zonele vizibile pentru a reduce costurile de producție. Bucătăria este un spațiu unde însă umezeala apare des, fie că este generată de aburii degajații în procesul de gătire, fie că pur și simplu uneori, atunci când spălam vasele apa se prelinge. Lipsa cantului duce în timp la infiltrarea apei, iar rezultatul va fii umfarea palului.4. Folosește sisteme de calitate

Durabilitatea și calitatea unui produs finit este dată de calitate subansamblelor care îl compun. La un mobilier cele mai importante elemente, imediat după calitatea pal-ului sau a mdf-ului, sunt sistemele de feronerie. În funcție de buget poți folosii sisteme performante de la diferiți producători. Cere furnizorului tău să iți prezinte mai multe soluții de la producători diferiți. Uneori calitate nu este mult diferită, însă prețul poate fi mult diferit. În măsura în care bugetul îți permite alege sisteme performante care pe lângă fiabilitate îți vor oferi și un confort sporit.